شروین حاجیپور، خواننده و آهنگساز ایرانی، به دلیل فعالیتهای هنری و سیاسی خود به شهرت رسید. در تاریخ ۲۷ مهر ۱۴۰۱ (۱۸ اکتبر ۲۰۲۲) پس از انتشار آهنگ “برای” که به اعتراضات سراسری ایران پس از مرگ مهسا امینی مرتبط بود، در تاریخ ۲۲ مهر ۱۴۰۱ (۱۳ اکتبر ۲۰۲۲) توسط نیروهای امنیتی دستگیر شد. این آهنگ به اعتراضات مردمی و نارضایتیهای عمومی پرداخته بود و به عنوان نمادی از جنبشهای مدنی در ایران شناخته شد.
حاجیپور به اتهاماتی مانند “تشویش اذهان عمومی” و “حمایت از آشوبها” و “توهین به نظام” مورد پیگرد قانونی قرار گرفت. حکم اولیه او به شش ماه حبس و دو سال ممنوعیت فعالیت هنری به مدت دو سال و چهار ماه زندان غیر قطعی، با رعایت موارد قانونی به عنوان پیششرط صادر شد. این حکم باعث واکنشهای گستردهای در رسانهها و میان فعالان حقوق بشر شد و نهادهای بینالمللی نیز به دفاع از حقوق این هنرمند پرداخته و خواستار بررسی مجدد پرونده او شدند. شروین حاجیپور در حال حاضر همچنان به عنوان یک نماد از آزادی بیان و حقوق هنرمندان شناخته میشود و پیگیریهای قانونی برای کاهش یا لغو حکم او ادامه دارد.
تغییرات جدید حکم شروین حاجی پور
پس از مدتها سکوت خبری پیرامون حکم شروین حاجی پور، اصغر جهانگیر که سخنگوی قوه قضاییه ایران شناخته میشود، در نشست مربوط به تاریخ ۱۶ مرداد خود اعلام کرد که وکلای شروین هیچ اعتراضی به حکم صادر شده نداشتهاند و به همین دلیل هم حکم وی در موعد مقرر اجرایی خواهد شد. همین خبر در مورد وکیل شروین هم تایید شده و گفت که شروین در نهایت باید یک سال و نیم از عمر خود را در پشت میلههای زندان سپری کند. این خواننده پیشتر اعلام کرده بود که در تلاش است تا حکم زندان خود را بشکند.
بازتاب حکم شروین حاجی پور
حکم شروین حاجیپور، خواننده و آهنگساز ایرانی، در شبکههای اجتماعی بازتاب گستردهای پیدا کرد و به سرعت به یکی از موضوعات داغ بحثها تبدیل شد. انتشار خبر دستگیری و حکم حبس او به دلیل فعالیتهای هنری و آهنگ «برزا»، که به اعتراضات سراسری ایران پس از مرگ مهسا امینی پرداخته بود، موجی از واکنشها و حمایتها را در فضای مجازی به همراه داشت. کاربران شبکههای اجتماعی، از جمله توییتر، اینستاگرام و فیسبوک، با هشتگها و کمپینهای مختلف به دفاع از حاجیپور پرداختند و اعتراضات خود را نسبت به محدودیتهای آزادی بیان و حقوق هنرمندان ابراز کردند.
این واکنشها شامل انتشار پیامهای حمایتی، ویدئوها و مطالب انتقادی از وضعیت حقوق بشر در ایران بود. بسیاری از کاربران و فعالان حقوق بشر، حکم صادر شده برای حاجیپور را به عنوان نمادی از سرکوب هنرمندان و سانسور هنری در ایران قلمداد کردند و خواستار لغو حکم و آزادی او شدند. همچنین، این موضوع به جذب توجه رسانههای بینالمللی و سازمانهای حقوق بشری منجر شد که به نوبه خود به افزایش فشار بر مقامات ایرانی برای بازنگری در حکم حاجیپور و احترام به حقوق هنرمندان کمک کرد.
نظر شروین حاجی پور در مورد حکمش
شروین هم در طی روزهای گذشته حکم خود را در یک پست اعلام کرده و گفت که حکم سه سال و هشت ماههاش در نهایت به یک و نیم سال کاهش پیدا کرده و دادگاه این حکم را اجرایی خواهد کرد. مجید کاوه هم یکی از وکلای وی بوده و این خبر را در طی مصاحبه با شبکه شرق اعلام کرده بود. شما هم میتوانید نظر خود را در این رابطه با ما در میان گذاشته و بگویید که بهنظرتان این حکم برای شروین عادلانه است یا باید تلاشهای بیشتری در راستای تبدیل حکم او صورت می گرفت؟
2 پاسخ
شما کانال تلگرام هم دارین؟
خیلی سایت خوبی دارین